אולי שמעתם אותי פעם כותב על השימוש בקיטור בטיפול בפגעי יונים. אולי אמרתם לעצמכם מה הקטע שלו? מה הוא מכניס קיטור לתמונה, זה לא משהו שקשור לתחנות כוח, רכבות ישנות והסיר לחץ שאשתי כל כך אוהבת?
האמת שכל מה שאתם אומרים הוא כמעט נכון. באמת תחנות הכוח שלנו פועלות באמצעות קיטור, נכון שיש גז ופחם, אבל בסופו של דבר המוצר שאנו מנסים להפיק הוא קיטור. זה גם נכון שהרכבות הישנות עבדו על קיטור – כל מי שראה "בחזרה אל העתיד" מכיר את העובדה בצורה מאוד משעשעת. וגם נכון על סיר הלחץ ששמים בו את הבשר או התפוחי אדמה שרוצים שיתבשלו במהירות מהירה יותר.
אז למה שנשתמש בו בטיפול בנפגעי היונים לעזאזל?
מיד אגיע לזה, אך לפני כן אספר קצת מזה קיטור.
מי שזוכר את שיעורי מדעים בכיתה ה', לכל חומר יש 3 מצבי צבירה. מוצק נוזל וגז.
אז אם ניקח מים לדוגמה יש לנו קרח, מים שהם נוזליים ואדים. אם ניקח את המצב הזה שבין המים הנוזלים והאדים, וניצור צוואר לחץ נקבל קיטור. בעצם הפעולה של חימום המים והפיכתם לאדים, כאשר היא מתבצעת בלחץ יוצרת קיטור. הקיטור הזה הוא עוצמתי וחזק מאוד. הוא גם חם בצורה בלתי רגילה. למעשה הטמפרטורה הכי נמוכה שלו הא 100 מעלות, כי זו נקודת הרתיחה של מים.
קיטור יכול להיות כל כך חזק שהוא יזיז צנטריפוגות ששוקלות טונות רבות כדי לייצר חשמל.
אז למה להשתמש בו בפגעי היונים?
היונים משאירות אחריהן כמות ענקית של לשלשת מסריחה ומזוהמת. הן משאירות כמות של כיני יונים מלאות במחלות וחיידקים.
המטרה שלנו היא לא רק לנקות את הלשלשת של הכינים, אלא להביא את המקום למצב סטרילי.
המוצר הסופי הוא אזור נקי לעין וגם נקי למיקרוסקופ. כאשר כל החיידקים מתו בתהליך.
הקיטור משום שהוא מכיל נוזל בתוכו אבל הוא גם מאוד חם וגם ניתז בעוצמה מאוד חזקה מאפשר לנו לנקות את הלשלשת הישנה או הטריה ביותר וזו שנדבקה בצורה החזקה ביותר אל האזור שאנו מנקים.
כמו כן הלשלשת תשרוף כל כינת יונה שהיא תמצא בדרכה ואיתה היא תשרוף את החיידקים והנגיפים שהיא נושאת. היא כמובן תשרוף את החיידקים שנמצאים בעקבות היונים ולשלשתם.
הנה לכם התשובה לשימוש בקיטור לטיפול בפגעי היונים, והחשיבות של קיטור זה.
אז בפעם הבאה שאתם שומעים על צנטריפוגה שזזה באמצעות קיטור, תדעו שגם הנכס שלכם יכול להיות מטופל באמצעות כוח זה, ולהיות מטופל בצורה המקצועית ביותר.
מעוניינים לקרוא עוד לחצו על הקישור הרחקת יונים
מרק גרמידר מרחיק יונים מקצועי